Pages

4 Şubat 2014 Salı

19. Hafta...

Fenerbahçe: Kayıtsız şartsız ligin en iyi futbolunu oynayan takım. Ersun hoca ligin şifresini çözmüş ve hakkıyla kazanıyor. Kaybederken dikkat ederseniz her zaman bireysel hatalar ön planda. Takım halindeki bir hata yüzünden maç kaybetmiyorlar. Savunma zaafları yıllardan beri var. Hızlı savunmacılar yok şu anda ellerinde. Devre arasını boş geçirmek mantıksızlık değil fakat yaralı bir nokta transfer her şeyi daha kolay yapabilirdi. Fikstür zor fakat imkansız değil şampiyonluk. Deplasman karnelerini düzeltirlerse şampiyonluk uzakta değil.

Galatasaray: Yapılan takviyelerle gösterdiler ki gelecek sezonun takımı kuruldu. Bu sezonu kafadan silmiş gibiler ama Mancini kötü sonuçlar ardına sığınmak için bunu kullanmaz. Bursa maçında ki 6 gol, oynanan güzel oyun kimseyi aldatmasın, bu oyunu sürekli oynamasanız Şampiyonlar ligini kazanırsınız. Yapılan takviyeler mantıksız değil, Burdisso dışında soru işareti yaratan oyuncu alınmadı. Fenerbhçeye göre fikstürleri kolay fakat şampiyonluk için ekstra bir güç ve azim lazım. Hoca her ne kadar seneyi düşünsede oyuncu bu günü düşünür, eğer Mancini takımını düzene sokar ve iyi bir sistem yakalarsa Galatasaray taraftarı için mutlu günler uzakta değil.

Beşiktaş: Bilic ligin en iyi taktisyenlerinden biri. Eğer ki mali yapıdan güçlü bir Beşiktaş olsa arka arka şampiyonluklar uzakta olmazdı. Bazı kısıtlamalar yüzünden basit işlere kaçıp oyunu kullanmayı tercih ettiler, ama rakipleri tam tersini yapınca biraz olsun sönük kaldılar. Stad sorunu, mali sorunlar, oyuncu tartışmaları, taraftar olayları gibi problemler takımın belini bükse de kıramadı ve iyi Beşiktaş yakında sahada olur. Önder Özen iyi bir yapı oluşturdu. İstikrar halinde mutlu günler yakın.

Sivasspor: Carlos iyi bir yapı, iyi yabancılar, tecrübeli yerli oyuncular, gelecek vaade den yıldızlar gibi iyi bir jenerasyonu yakalayınca iyi bir başlangıç yapıp devamını da getirdi. Türk takımlarının en önemli sorunu istikrar problemi olmassa ki olacak gibi durmuyor, Avrupa Ligi yakındır.

Kasımpaşa: Sezon başı yapılan büyük transferler meyvesini tam anlamıyla vermemesine rağmen iyi bir noktadaydılar. Olaylı beşiktaş maçı problem oldu ancak o maçın sonucuna göre her şey şekillenir. Shota Şampiyonlar ligini düşünmez zaten hemen, Avrupa ligini düşünmesi en mantıklısı. Oyunları iyi, takım savunması ve kontra atakları karşılama ve uygulamada ki problemler çözülse Saraçoğlun'da dahi kazanma ihtimalleri var.

Eskişehirspor: Ertuğrul hoca Türk futbolu için çok büyük bir isim ve yaptıkları da ortada. Gene Anadolu'dan şampiyon çıkarır diye beklemek erken ama Avrupa kupaları uzak ihtimal değil, ama rakipleri çok. Türk futbolunun Barcelona'sı demek yanlış olmaz. Pek kimse detaylara takılmaz ama bakmak da yarar vardır. Ligin fazla pas yapan, en isabetli pas yapan, rakip sahada en fazla topla oynayan takım sıralamasında en başta olan takım Eskişehirspor. İstikrar problemi var her Türk takımında olduğu gibi. İşleri her takım gibi zor ama Avrupa ligi için en büyük adayım Eskişehir.

Karabükspor: Tolunay hoca zor şartlara rağmen iyi bir yapı, iyi bir sistem ve doğru adamlarla imkansızı kovalamaya devam ediyor. Set oyunlarını pek iyi becere oyuncuları yok, ama kontra, seri paslar, ani dönüşler yapan hızlı düşünen ve uygulayan oyuncu grubu ile iyi bir oyun ve iyi bir durumdalar. Avrupa kupaları imkansız gibi söyleniyordu sezon başında ama yakın gibiler. Uzak ihtimali kovalamaktan vaz geçecek gibi durmuyorlar.

Trabzonspor: Söylenecek tek şey, deplasman karneleri dışında bir şey yok aslında. Mustafa hoca geçen sene 1461 Trabzon da denediği taktiği bu sene daha iyi oyuncularla Avrupa'da başarıya ulaştırdı. Ama deplasmanda kolay maçları verip zor maçları daha kolay verip işlerini zora attılar. Yeni Rumen forvet Avrupa ligi için alındığı bir gerçek. Lige alışması burada ki oyunu bilmesi imkansız. Sistemi zorlayıp deplasman karnesi düzelse AL uzakta değil.

Akhisar Belediyespor: Hamza hoca bu oyunun temellerini Denizlispor'da attı. İlk çıktıklarında dalga geçtileri alay ettiler ama onlar hadlerini bilerek, mantıklı işleri yaparak oynadılar ve başarıya kendilerince ulaştılar. tek galibiyet 5. sıraya getirecek durumdalar. Bu başarıdır ama hatalar oyununda düşme olayı dahi olabilir. Eksik yönler tamamlanırsa sistem içinde sürprizler dahi olabilir. Bu başarı alkışı hak ediyor bence.

Bursaspor: Sezon başı AL elenmek zihinsel olarak düşürdü onları. Kötü lig başlangıcı toparlanma sürecini uzattı. Daum gerçekten tam bir alman disiplini sağlayamadı takımda. Bir Alman hocanın çalıştırdığı takımda bu kadar takım savunması zaafı olmaz, olmamalı. Fernandoa iyi bir forvet, Batalla olsa işleri daha kolaydı ama zorları yapan bir camia buradan kolaylılar çıkabilir. Bu sezon hasar almadan atlatıp gelecek sezon AL saldıracaklardır.

Gaziantepspor: Ligden düştü denen takımı alıp buralara getirdi Sergen Yalçın. Belki şans belki bir futbol dahisi bir hoca. Ama gerçek şu ki Sergen yalçın gelecek 3 sezon aranan bir hoca olur. Başarının devamı Beşiktaş teknik direktörlüğünü dahi getirir. Takımda bazı sıkıntılar olmasına rağmen bunları oyunculara unutturup başarıya ulaştılar. Ama sezon daha uzun ve yapılacak çok şeyleri var. Takım savunması onlar için kritik. Gol sorunlarını bir nebze aştılar ama halen devam ediyor. İşleri zor ama başarı yakın gibi hissediyorum.

Gençlerbirliği: Antep gibi düştü deniyordu ama Mehmet hoca tekrardan şahlandırdı takımı. O kadro bunu hak etmiyordu zaten. Bu sezon buralarda dolaşıp seneye AL hedef olmalı. Hücumda sıkıntı yok diye düşüyorum, geri koşma, geriden atak başlatma, takım savunması ve duran toplar dışında harikulade bir sistem. bunlar sezon ortasında helledicek işler değil o yüzden bu sezon silip seneye daha yukarılar hedeflenmeli.

Torku Konyaspor: Çok transfer kötü sistem işleri zorlaştırdı. Mesut hoca her zaman iyi bir sistemci ve kurtarıcı olmuştur. Bu kadro uyum sağlaması iyi sonuçları getirdi. Ev karnesi iyi olması bu durumları oluşturdu. Deplasman karnesi düzelmesi halinde daha yukarılar sürpriz olmaz.

MP Antalyaspor: Kadroyu tamamen değiştirmek yanlıştı ve bunun ceremesini çektiler. Devre arasını iyi geçirmişe benziyorlar. İşleri her takım zor ama onları TK ile daha zorlu zamanlar bekliyor. Şu süreci ne kadar hasarsız olursa onlar için en iyisi. Kaybetmeleri demek PTT 1. Lig hoş geldin demek. Samet hoca "Junior Beşiktaş" kurmaya çalışıyor. Başarması zor çünkü taraftar desteği malumunuz. Zor onları bekliyor.

Çaykur Rizespor: Çok transfer olayına onlarda bulaştı. Yanlış doğru olduğu tartışılır ama iyi bir sistem olduğu ortada. Ne ev ne deplasman iyi ya da kötü demek yanlış olur. Her an her şeyi yapabiliyorlar. Fenere kök söktürdüler ama Gençlerbirliği'ne dağılıyorlar. Potanın dışında olmaları korkmamalarını gerektirmez. İşleri her takım gibi zor ama iyi bir oyuncu grubu var diyebilirim. Ligin en yetenekli sol beki orda. GS şampiyon yapan oyuncu(Engin Baytar) orada. İstikrar her takımda olduğu gibi önemli. Gelecek haftalar daha net konuşmamı sağlayabilir.

Elazığspor: Yanlış hoca. Yanlış sistem. Yanlış transfer. Yanlışlar, yanlışlar yanlışlar... Okan hoca derman olmaya başladı. Zor olanı kolaya çevirmeye başladı. Kurtarmak için yeter mi bilemem ama başarmak için savaştığı kesin. Okan hoca, doğru sistem, mantıklı transfer yaptı ama en önemlisi "Doğru Teknik direktör" olduğunu gösterdi. Zaman uzun başarmak için şansları var. Geçen sezon gibi olur mu bilemem ama iyi bir temelle ligin önemli takımı olabilirler.

Kayserispor: Sakatlıkları ve cezalar onları bu duruma getirdi. Sürekli bir patlamak bekliyorum Kayserispordan. Ama hep şanslılar onları bırakmıyor. Yeni hocaları neler yapacak Kasımpaşa maçında pek anlaşılmadı. Denk takımlarla oynayacağı maçlar belirleyici olur. İşleri diğer takımlara göre daha kolay ama şanssızlıklar peşlerini bırakır mı bilemiyorum. 

Kayseri Erciyesspor: Lige yeni çıkan her takım gibi çok transfer yanılgısına düştüler. Ve her zaman olduğu gibi kötü sonuçlar onları bekliyordu. Fuat hoca çere olamadı. Hikmet hoca Bursanın aynısını deniyor. Başarı ihtimali zor ama başarmak için dağları aşmaları gerektiğini Hikmet hocada biliyor. Sistem doğru ama oyuncu grubu tartışılır. Allah yardımcıları olsun.

Melih Koçyegit ( @Mkocyegit )

0 yorum:

Yorum Gönder