Pages

12 Şubat 2014 Çarşamba

Veli Kavlak'ın askerleri!



Neresinden bakarsanız bakın ilginçliklerle dolu bir 90 dakikaydı Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan tekrar maçı. Bu tartışmalar aylardır yapıldığı için tekrar bu konuları açmanın alemi yok. Futbol keyfine odaklanarak izlemeyi tercih ettim ben bu maçı. Serdar Kurtuluş 49. dakikada ikinci sarıdan atılana kadar da sahada sergilenen futbol son derece tatmin ediciydi. Beşiktaş’ın kazanmasıyla lig yeniden başladı. Artık zirve yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray’la birlikte Kartal’ın da söz hakkı var.  

Vazgeçilmez değilsin Fernandes

Biliç, Gaziantep maçında kestiği Fernandes’i Kasımpaşa önünde de yedek soyundurdu. Bu tercih aslında son zamanlarda fişi çekmiş gibi oynayan Fernandes’e, ‘Sen vazgeçilmez değilsin, iyiysen bu takımda oynarsın’ demenin sahaya yansımasıydı.  Gaziantep maçında Atiba ile Veli’den aldığı orta alan standartı beklediğinden de yüksekti Biliç’in. Bu ikili takımın enerji kat sayısını yukarıya çekince Oğuzhan önde daha ferah bir alan buldu. Kasımpaşa yetenek zengini bir takım. Orta alan ve forvet hattı yüksek futbol zekasına ve becerisine sahip oyunculardan kurulu. Kanat bekleri vasatın çok altında kaldığından genelde cepheden kaleye gitmeyi deniyorlar, zaten golleri de buradan buluyorlar. Kağıt üstünde Franco-Ersan tandemine karşı Adem, Babel ve Scarione tehlikeli gibi görünse de Veli ile Atiba stoper ikilisine iş bırakmayarak çok değerli iş çıkardı.

Veli kendini aştı

Veli resmen enerji patlaması yaşıyor. Sezon başındaki formunu yakaladı hatta ötesine geçti.  Beşiktaş’ın orta alan enerjisini zirvede tutuyor. Yanına da Atiba’yı alınca bir başka oynuyor. Bu sezon ilk golünü atması bir yana dakikalar 25’i gösterdiğinde olağanüstü bir zeka örneği göstererek takımının ilk golünü hazırlaması çok daha kıymetliydi. Veli Kavlak’tan  Xavi pası, Olcay’dan İniesta asisti, Almeida’dan tam bir golcü vuruşu. Beşiktaş’ın ilk golünü en güzel böyle tarif edebiliriz. Ne gariptir ki, kural hatasının yapıldığı ilk maçta da Oğuzhan-Olcay ve Almeida üçgeninden nefis bir gol çıkarmışlardı. Böylece Almeida silinen golünü, Olcay da asistini geri kazanmış oldu.

Almeida’ya saygı

Beşiktaş’ın santrforu olmak gerçekten zor iş. Almeida’nın işi iki kere zor; sezon sonunda Portekiz Milli Takımı’yla 2014 Dünya Kupası finallerinde olacak. Bu formuyla o takımın da birinci santrforu olacak. Ama ne yazık ki; Portekiz’in de santrforu olmak zor.  Çünkü bu iki takımın da birinci gol opsiyonu santrforları değil. Portekiz’de birinci opsiyon doğal olarak Ronaldo, Beşiktaş’ta ise Almeida kadar Gökhan Töre, Olcay ve Oğuzhan. Haliyle Almeida top alabilmek için tehlike bölgesinin dışına çıkmak zorunda kalıyor, taç çizgisinde top kovalıyor, Tolga’nın degajlarını indiriyor, arkadaşlarına top kazandırıyor, sonra patlayıcı kuvvetinin yardımıyla 18’e koşu yapıyor. Şu an Türkiye Ligi’nde Portekiz’linin yaptığı işi yapabilen santrfor bulmak zor. O yüzden Almeida’nın ulaştığı istatistikler çok kıymetli ve saygıyı fazlasıyla hak ediyor. 

Tolga yanlış yaptı

Rüştü Reçber sadece kaleciliğiyle değil sahadaki doğru duruşuyla da örnek bir sporcuydu. Bir pozisyonda top eline çarpıp kornere çıktığında aut kararı veren hakemi uyararak korner olduğunu söylemişti. Belki o kornerde takımı küçük çaplı bir tehlike yaşamıştı ama Rüştü çok şey kazanmıştı. Tolga da duruşuyla Rüştü’nün izinden gitmeye aday birisi. Ama dün 65. dakikada Babel’in attığı şut Tolga’nın sol elinden sekerek kornere çıktı. Ben şahsen bugüne kadar sergilediği duruştan esinlenerek Tolga’dan hakemi korner konusunda uyarmasını bekledim. Maalesef Tolga hiç oralı olmadı. Keşke hakeme gidip korner konusunda uyarsaydı da kalesinde biraz daha büyüseydi. Bugüne kadar ki duruşuna bizim yakıştırdığımız buydu.

En zayıf halka Serdar

Performansıyla bu sezon Beşiktaş’ın en zayıf halkası kim deseler ilk sırada Serdar Kurtuluş yer alır. Fizik olarak düşüşü bir yana psikolojik olarak da çok formsuz. Dakika henüz 49. İlk yarıdan sarısı olan Serdar, taç çizgisinde Adem’e arkadan dalarak atılıyor. Kırmızıyı resmen çağırıyor. Sonrası mı? Tempoyu elinde tutan Beşiktaş’ta herkes ‘Allah’ını seven defansa gelsin’ moduna geçiyor. Ortada ne futbol kalıyor ne de keyif.

0 yorum:

Yorum Gönder