Pages

2 Mart 2014 Pazar

Alper’in yükselişi

Onu ne şöhret bozdu, ne de İstanbul… Ve artık Alper, Türk futbolu ve Fenerbahçe yeni yıldızı!alper
Geçen senenin nisan ayı. Uefa Avrupa Ligi‘nde yarı finale çıkmış olan ve ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe Kadıköy de Eskişehirspor‘u ağırlıyor. Fenerbahçe adına sıkıntılı geçen maçta sahanın her yerinde olan bir isim var: Alper Potuk. Sahanın her yerine koşan, rakip defansı zorlayan, takımına tam anlamıyla liderlik yapan Alper takımının sahadan 1-0 mağlup ayrılmasını engelleyemesede o gün bir kez daha Fenerbahçe’li yöneticiler ve taraftarların gözüne giriyordu.
Bilindiği üzere Alper’in adı Fenerbahçe’yle daha önceden anılmış, transferi gerçekleşecekken son anda yatmıştı. 2012 yılının ocak ayında 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kulüpler anlaşmış ancak son anda Alper’in menajeri ve Fenerbahçe’li yöneticiler arasındaki  bir anlaşmazlık transferin gerçekleşmemesine sebep olmuştu. Alper o zamanlar kısa saçlarıyla Türk futbolunun yeni yıldız adaylarından biriydi. Transfer süreci, karışık transfer hikayelerini seven Türk futbol kamuoyunun olduça ilgisini çekmiş ve birçok tartışmayı beraberinde getirmişti. Alper ocak 2013′te FourFourTwo‘ya verdiği röportajda o dönem ve transferi hakkında şöyle demişti:
Geçen sezon transferim oldu olacak derken benim psikolojim biraz bozulmuştu. Sonra durumu kabul ettim. Transfer döneminden bir ay sonra da kendimi tamamen toparladım. Şimdi artık transferle hiçbir şekilde kafamı doldurmuyorum. O işlere menajerim ve kulübüm bakıyor. İyi oynamaya devam edersem transfer zaten olur.
Nitekim oldu da.  Yine olaylı bir şekilde, bu sefer Galatasaray ve Fenerbahçe Alper’i almak için rekabete girdi. Hekes Galatasaray’a geldi derken Alper Fenerbahçe’ye imza attı ve 2012 yılındakine benzer şekilde yine birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Alper’in tartışmaları sonlandırmak için yapacağı tek bir şey vardı. Yeni takımında iyi bir performans göstermek.
2013/2014 sezonunda ligde geride kalan 21 haftada Alper takımının yıldızlarından biri oldu. Büyük takıma gelince şımarmadı, İstanbul onu bozmadı. Saha içindeki çalışkanlığını saha dışına da yansıttığını tahmin edebildiğimiz Alper en nihayetinde kendini kabul ettirmiş gibi görünüyor. Ligde oynanan 21 maçın 18′in de forma giyen Alper bunların 12′sinde ilk 11 de sahaya çıktı. 1 gol attı 3 de asist yaptı. Birçok maçta ön plana çıksa da ligde en son oynanan Kasımpaşa maçı Alper adına ayrıca önemli oldu. Takımın birçok yıldızının eksik olduğu maçta sahanın lideri oldu. Tek başına ilk defa bu kadar ön plana çıktığı maçta gerektiğinde sorumluluk alabileceğini ve takımın yıldızı olabileceğini gösterdi.
Lider, asistçi, oyun kurucu, presçi, driplingci, kanat, orta saha, joker… Alper birçok farklı özelliği bünyesinde barındıran ve pek çok pozisyonda kullanabileceğiniz tam anlamıyla ‘modern futbol’a uygun bir isim. Hem Türk futbolu hem Fenerbahçe son yıllarda yaşadıkları problemlerden sonra Alper’e sahip olduğu için çok şanslı. Yeniden toparlanma süreçlerinde Alper’den daha iyi bir eleman bulamazlardı.
ALPER POTUK İSTATİSTİKLERİ (İstatistikler http://www.canliskor.com.tr/ 'den alınmıştır)

0 yorum:

Yorum Gönder