Pages

19 Mart 2014 Çarşamba

Kadro Mühendisi(!)


İlk olarak söylemek istediğim, Mancini kendini tahıl ambarında sanıyor. Para için geldiğini bu kadar belli etmemeli. Tabi ki Chelsea'ye elenirsin hatta fark dahi yiyebilirsin fakat bu kadar kötü oynayamazsın. 2 sezon üst üste ŞL gruplarından çıkan tek takım olan Galatasaray'a teşekkürü bir borç bilmemek futboldan anlamamak demektir fakat yanlış oyuncu tercihleri, Chelsea'ye karşı yanlış oyun sistemi, anlık pozisyonlara iyi reaksiyonlar vermek bir teknik direktörün en büyük özelliklerinden ama Mancini bu özelliğini kullanmamakta ısrar ediyor.

Mancini suçlamak bir Türk futbol sever olarak hakkımızdır diye düşüyorum fakat günah keçisi olarak bir kişiyi öne sürmek hata olur. 

  • Selçuk, Melo, Yekta, Eboue, Telles, Semih, Chedjou, Sneijder ve en önemli DrogbaBu saydığım isimler büyük paralar harcanıp Avrupa'da başarılı olunsun diye alınmış isimler. Bu maçı düşüyoruz deyip ligi boşladılar, ama bu maçta da sahasının en kötüsüydüler.

Fernando Muslera...
Şunu net bir şekilde söylemek isterim ki bu sezon en formda 3 kaleci varsa birisi Muslera'dır. Bunu inkar eden ya futboldan anlamıyordur yada olaya yanlı bir şekilde bakıyordur. Bir maçta kaleci hiç hata yapmadan 2 gol yiyorsa o takımda ciddi savunma zaafı olduğu açıktır... İlk golde gereksiz bir vurdu duymazlık gole mâl oldu. İkinci golde, Chelsea'lı futbolcular topa vurmak için yükseldiklerinde arka tarafta 4 Galatasaraylı futbolcu elini beline koymuş topu izliyor. Böyle bir vurdumduymazlık Şampiyonlar liginde çeyrek final için oynarken kabul edilemez... Dün ki Galatasaray bu Muslera'yı hak etmiyor!

Didier Drogba... Drogba adeta jübile yapmaya gelmiş Londra'ya. Her topu kendi istiyor her topu rakibe bırakıyor. Burak Yılmaz'a ilk yarıda 1 pas attı, 13 hava topunun sadece 5 tanesini arkadaşlarına kazandırdı, 3 şut çekip hiç birinde isabet sağlamadı. Bu performansla bırakın Şampiyonlar Ligini PTT 1.Liginde dahi takım bulmakta zorlanırsınız...

Son olarak Roberto Mancini'nin anlaşılması zor oyun sistemini anlatmaya çalışalım...

Roberto Mancini... İlk 11 gayet makul herkes tarafından beklenen bir ilk 11'di. Fakat öyle bir şablon, öyle bir sistem Londra'da 1-1'in rövanşında Chelsea'ye karşı olamaz. Daha 4. dakikadan hatalı olduğu göründe ve gol geldi. Ama bu daha sorun değildi. Melo'ya o kadar agresifliği yaptırmamalıydı. Hiç bir şey söylemeseniz dahi Melo zaten bunları yapacak bir isim siz gidip senden savurgan olmanı bekliyorum derseniz oda daha dakika 20 olmadan sarıyı görür. Maça nasıl hazırlandılar bilmiyorum fakat, bir korner vuruşunda topa yükselen 2 futbolcuda Chelsea'lı dönen topa vuran oyuncuda Chelsea'lı. Buraya kadar her şey futbolcuların hata diyelim(!). 2. yarıya çıkarken Yekta, Drogba, Eboue, bu 3 oyuncudan en azından ikisi değiştirilmeliydi. Yapmadı. 54. dakikada Umut oyuna giriyor, güzel fakat neden Burak'ı alırsın oyundan? Sen oyunda Drogba olduğu için topu şişiriyorsun, böyle bir sistemde savunma arkasına koşu atacak adam lazım ki umut topsuz alana koşu atan bir oyuncu değil. Umut oyuna giriyorsa Drogba oyundan çıkmalıydı. Tamam buna da eyvallah dedik. Yekta çıkarken neden yerine Hakan Balta giriyor? Senin takımına gol lazım, zaten defansif bir orta sahan var(Melo). İlla 3'lü savunma yapacaksan çek Melo'yu savunmaya öyle devam et. Sana Forvette hızlı bir adam lazım, top tutan, top süren adam lazım, Al Hajrovic'i oyuna, kaybedek bir şeyin kalmamışken neden Hakan Balta diye sorarlar adama?

Genede her şeye rağmen Galatasaray'a teşekkür ederiz...

Chelsea-Galatasaray: 2-0 (Uzun Özet)





0 yorum:

Yorum Gönder