Pages

16 Haziran 2014 Pazartesi

Yanlış Formül: Ver Messi Oynasın!

Arjantin kazandı, Messi gol attı. Kulağa hoş geliyor değil mi? Ama öyle değil işte...

Dün akşam Arjantin güzel futbolla kazandı diyorsanız maçı izlememiş demektir. Dün Arjantin Dzeko-İbisevic ikilisine göre hazırlık yapıp 5-3-2 formasyonuyla sahaya çıktı. Ama Susic sadece Dzeko tercihinde bulununca Arjantin orta sahası eksik kaldı ve şans golü dışında ilk yarıda hiç bir şey yapamadılar. Bizim beğenmeyip oynatmadığımız Hajrovic, dün ilk yarıda gerçekten dişe dokunur şeyler yaptı.


Arjantin 4 yıl öncede Ver Messi'ye oynasın mantığıyla sahaya çıkıp hüsran yaşadılar. Golü şanslı şekilde buldular ama oyunu dikte eden taraf Bosna'ydı. Kalabalık bir orta alan vardı Bosna da ama maç öncesinde Arjantin'i gözlerinde öyle bir büyütmüşler ki, Adeta maça 1-0 geride başlamışlar. Ama gerçekten de daha 2. dakika da kendi ağlarına gol attılar.

Arjantin kesinlikle formasyon değişikliğine gitmeli. Sabella, Messi'ye oyun yıkmak yerine Messi'ye son vuruş haklarının tanındığı bir sistem bulmalı. Dün Bosna değil de başka bir takım olsaydı kesinlikle öyle bir Arjantin'e cezayı keser hüsran yaşatırdı. Messi topu aldığı zaman 4-5 oyuncu birden başında bitiveriyor ve Messi sahada yok oluyor. İlk yarıda kendine ve hocasına kızdığı yüzünden okunuyordu. Arjantin öyle yada böyle bu gruptan çıkar ama ileri ki turlarda bir şeyler başarmak istiyorlarsa sistem kesinlikle değişmeli. Son 16 turunda dişli takım gelirse ve Arjantin halen böyle oynuyorsa çok kolay kilitlenir ve erkenden Arjantin yolları görünür.

Bosna erken gole rağmen yıkılmadı. Dün Susic gördü ki, Dzeko-İbisevic ikilisi etkili olabilecek bir ikili. Bana 2002'de ki Hakan Şükür-İlhan Mansız ikilisini hatırlatıyor. İran ve Nijerya Bosna'nın yenemeyeceği takımlar değil, önemli olan kendilerine güvenipi, kendileri gibi oynasınlar...

Messi Dünya kupasının tek başına kazanılmayacağını anlamalı ve hocasına bunu ısrarlı şekilde anlatıp oyunu takım olarak oynanmasını gerektiğini kabul ettirmeli.

Son olarak, Kardeş ülke Bosna-Hersek'e kalan 2 maçta başarılar dilerim. İnşallah gruptan çıkarsınız...

0 yorum:

Yorum Gönder