Pages

14 Şubat 2014 Cuma

CM efsanesiydi ama aslında yoktu!

Championship Manager’ın gol makinelerindendi ama o aslında yoktu! Menajerlik oyunları tarihinin en ilginç hikayelerinden biri. 
Menajerlik oyunlarının ne kadar tutku dolu bağlılıklar (ve bağımlılıklar) yarattığını bu oyunların kıyısından köşesinden geçmiş her futbolsever bilir. Gerçek hayatta oyundaki performansının binde birine dahi yaklaşamamasına rağmen milyonlarca kişinin hayranlık duyduğu Maxim Tsigalko efsanesini anlatırken bu konuya değinmiştik. Şimdi daha değişik bir vakadan bahsedeceğiz. Yine gerçek hayatta oyundaki potansiyeline yaklaşamamış bir gol makinesi, ancak onun Tsigalko’dan farkı aslında var olmamasıydı! 
Tó Madeira Championship Manager 01/02′nin kıyıda köşede kalmış müthiş golcülerinden biriydi. 22 yaşındaki Portekizli en az 50, en fazla 500k gibi bir fiyata transfer edilebiliyor ve sezonda en az 35 gol atarken 50 golün üstüne çıktığı da oluyordu. Bunu da gerçek olamayacak kadar harika profiline borçluydu;
Gerçekte olansa şuydu;  oyunun geliştirme ekibinde yer alan Portekizli Antonio Lopes hinlik edip kendisini oyuna eklemişti! Genç takımında sadece bir maçta formasını giydiği Gouveia’da yarattığı oyuncusunun ismini de plajlarıyla ünlü, Cristiano Ronaldo’nun da memleketi olan Madeira şehrinden almıştı. Sadece bununla da kalmayan Lopes, oyuna çocukluk arkadaşları olan Peralta kardeşleri de eklemişti ki CM oyuncuları arasında çığ gibi büyüyen To Madeira çılgınlığı oyunun geliştiricisi Sports Interactive’in duruma müdahale edip bu oyuncuyu sonraki sürümlerden çıkartmasına neden oldu.
Birçok CMseverin “Madeira gerçek bir oyuncu değil, dolaysıyla onu transfer etmek hile yapmaktır” şeklindeki katı görüşüne rağmen To Madeira birçok etten kemikten var olmuş insanın asla elde edemeyeceği bir popülariteye sahip olmasını sağlayan hayranlarının gönlünde yaşamaya devam etti. Varsın To Madeira sahte olsun, yaşadığımız hayat ne kadar gerçek ki?
Bir hayranının Madeira için hazırladığı video;

0 yorum:

Yorum Gönder