Pages

3 Şubat 2014 Pazartesi

Joker Galatasaray'da!

veysel sarı
Eskişehirspor’da dört yıl içinde 5 bölgede görev yapan Veysel Sarı, tam bir joker futbolcu haline geldi. Bu durum, sözleşmesinin son aylarında olan oyuncuyu İstanbul takımları için cazip hale getiriyor.

Yazar: Oğuz Öztürk
twitter.com/oguzozturk | oguzozturk26@gmail.com | 17.01.2014
Veysel Sarı, 2008 yılında Galatasaray’ın arka bahçesi olan Beylerbeyi’nde forma giymeye başladığında Eskişehirspor’u hiç düşünmemişti bile. Ta ki o dönemin Beylerbeyi Başkanı Sinan Vardar’ın Veysel Sarı’yı Rıza Çalımbay’a önerdiği güne kadar…
2009/10 sezonunda Eskişehirspor’a gelen Veysel Sarı, aynı sezon Eskişehirspor’un Frank Rijkaard’ın Galatasaray’ını 2-1 yendiği maçta ‘kankası’ Alper Potuk’un yerine oyuna girdi ve bir anda 90 dakika oyuncusu oldu. 2011-2012 sezonunda 3 bin dakikanın üzerine çıkan Veysel, orta sahada Alper Potuk ile beraber uyumlu görüntüsünün yanında birden fazla bölgede görev yapması sebebiyle ‘joker’ olarak anılmaya başlandı. Veysel, geçen sezon da 2 bin dakikanın üzerine çıkmayı başardı ve takımın değişmezlerinden oldu.
2013/14 sezonuna yönetim değişikliği ile giren Eskişehirspor, sezon başında kadroyu koruma kararı aldı ve bu yönde adımlar attı. Veysel Sarı da kalması istenen futbolculardan biriydi ancak 30 Haziran 2014 tarihinde bitecek olan sözleşmesi pek hesaba katılmadı. Sezona, sözleşmesine son bir sene kalan oyuncular arasında giren Veysel, devre arasının yaklaşması ile beraber transfer haberlerinin de baş kahramanlarından oldu. Beşiktaş Sportif Direktörü Önder Özen’in canlı yayında Veysel’in Beşiktaşlı olduğunu söylemesi, oyuncunun İstanbul’a gitme hevesini bir kez daha gündeme getirdi. Akabinde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve hatta Kasımpaşa’nın bile Veysel Sarı ile ilgilenmeye başladığı yazıldı.
16 yaşında İstanbul Tophane’de diz kapağından vurulan ve bu olaydan sonra futbola daha çok sarılan Veysel Sarı, şimdilerde gelecek sezon ne yapacağı en çok merak edilen oyunculardan bir tanesi.
Veysel Sarı’yı çekici kılan…
vetsel1Eskişehirspor’da sözleşmesinin biteceği tarih olan Haziran 2014′e kadar kadro dışı kaldığı ifade edilen Veysel Sarı, forma giydiği maçlarda birçok bölgede görev alması sebebiyle ve enerjik futbolcu profili sayesinde sıkça göz önüne gelmeyi başardı.
Veysel Sarı, Beyoğlu Yeniçarşı’da futbol oynarken Metin Kurt ile çalışma fırsatını elde etti. Bu dönemlerde daha çok tekniğini kullanmayı seven Veysel, Metin Kurt’ın ‘Senden olsa olsa stoper olur’ demesi ile bu bölgeye geçti. Ardından ön libero ve orta sahada da oynadı. Verdiği bir röportajda “Topu kesmek, uzaklaştırmak veya geriden oyun kurmak bana zevkli geldi.” diyen Veysel, hücum oynamasının da verdiği avantajları bu bölge ile birleştirerek hemen göz önünde olmayı başarmıştı.
Veysel Sarı’nın bu özelliğini o dönem Eskişehirspor’un başında bulunan Rıza Çalımbay’ın da fark etmesi uzun sürmedi ve Veysel’e, “Teknik adamlar joker oyuncuları sever. Çünkü aksayan her bölgede bu tip oyuncuları kullanabiliriz.” diyerek niyetini de belli etmişti.
Dışarıdan bakıldığında da topu iyi kullandığı gözlenen Veysel, hava hâkimiyetini de geliştirdi hırslı bir oyuncuya dönüştü. Fiziksel olarak da gücünü her geçen gün arttırdı. Pozisyon almakta ve hızlı düşünmekte eksikleri olduğunu kendisi de kabul eden Veysel, zamanla bunları da aşmayı başardı. Veysel bu durumunu ise “Bir oyuncu 7-8 sene amatör kümede oynayıp birdenbire profesyonel olduğunda bazı eksikleri doğal olarak ortaya çıkıyor.” sözleri ile anlatmıştı. Kendisinin belirttiği bu eksiğinin dışında asist yapma ve bek oynadığı anda orta açma gibi sıkıntıları da bulunuyor ancak düzeltmek için bolca zamanı var…
Veysel Sarı’nın joker tipi bir oyuncu profilinde olması, kendisini Beşiktaş için de Galatasaray için de Fenerbahçe için de cazip hale getiriyor.
Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini’nin üçlü defans ve kalabalık orta saha sisteminde sırıtmadan oynayabilecek olan Veysel Sarı, Beşiktaş’ın yaşadığı düşünülen sağ bek sıkıntısı için de doğru bir seçim olabilir. Veysel’in katıldığı bir televizyon programında idolünün Federico Guinti, en sevdiği golcünün Pascal Nouma, en beğendiği kalecinin Ivan Cordoba ve teknik adam idolünün ise Mircea Lucescu olduğunu söylemesi düşünülürse, oyuncu açısından Beşiktaş’ın bir adım önde olduğu düşünülebilir.
Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal’ın enerjik, yorulmak nedir bilmeyen takımı içinde de rahatlıkla görev alabilecek bir alternatif olması, Veysel Sarı’yı Fenerbahçe için de çekici kılabiliyor.
Abdullah Avcı döneminde ilk kez Letonya maçında milli olan 88 doğumlu Veysel Sarı, ara transfer döneminde transfer gerçekleştiremezse büyük ihtimal sezonu kadro dışı olarak tamamlayacak. Hal böyle olunca transferi yaz ayına kalacak olan Veysel, bireysel olarak çalışmalarını mutlaka sürdürmek zorunda. 2014 yılı ile beraber Veysel’in İstanbul’a transferi halinde Türk futbolunun iyi bir joker futbolcu kazanacağının altını çizmek gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder