Pages

3 Şubat 2014 Pazartesi

Mesaj Net!


Bursaspor maçının önemi sadece Fenerbahçe ile farkı 7 puana indirmek değildi... Rakibe ve taraftara, “Kaybedersen yakalarım. Yarışı bırakmıyorum” mesajı gönderme anlamını da taşıyordu, bunu fazlasıyla yaptılar.
Dün Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Arena’da oynadığı Kopenhag maçı standardında bir hücum etkinliği vardı. Fenerbahçe’nin kaybetmesi sonrası sadece farkı 7’ye indirmek değildi maçın önemi... Rakibe ve taraftara bir mesaj verme anlamı da taşıyordu oyun: ‘Kaybedersen yakalarım. Yarışı bırakmıyorum’ Bunu fazlasıyla yaptılar. 12 dakikalık standart durgun oyunun ardından Melo’nun sahneye çıkışı her şeyi değiştirdi. Sağdan harika daldı Bursa savunmasının arasına ve sert ortasında Sneijder kapıyı açtı.
Geniş alanda hücum
Sonra Eboue ve Sabri, bir parçası olduğu orta sahanın Belluschi’ye ihale edilmiş oyun kaynağının tepesine bindiler. Kopenhag maçında olduğu gibi şahane bir pres vardı. Bursa hiç çıkamadı... Galatasaray geniş alanda bezdirici bir hücum, ardından ön alan presi ve dolayısıyla akın sürekliliğiyle oyunu 4-0’a getirdi. Fazlası da mümkündü ama ne gariptir ki santrforlar fren oldu. 

Sneijder gölge santrfor

Galatasaray kalabalık ve geniş alanda hücum ettiğinde Sneijder hep doğru yere koşular yapıyor. Gölge bir santrfor gibi markajdan kaçıyor ve olması gerektiği yerde işi bitiriyor. Dün bu işi en üst seviyede yaptı. Savunma/ön libero arasına sıkışması engelleyen, Sabri ve Eboue’nin de katılımıyla pas istasyonlarının orta sahada artmasıydı. Galatasaray bu zamana kadar kanattan gelemediği, hücumu genişletemediği için aksıyordu. Bunu yapınca eldeki cevher ortaya çıktı.

Bu kez dörtlü savunma

Galatasaray’ın oyuna hangi dizilişle başladığını tartışabiliriz. Ancak dakika 5 olduğunda 4-1-3-2’ye döndüler. Sercan ve Kazım’ın atıl oyunlarıyla tamamen Sestak’a kalan hücum kurulumunda Ceyhun savunmanın önünde yıldızlaştı. O işini tek başına yapabilince Melo hücuma daha fazla gitti. Ve zincirleme olarak sistem iyileşmesi sağlandı. Kabul etmek gerekir ki Daum’un Bursa’sının savunma gücü böyle bir oyunla başa çıkamazdı. Sercan ve Kazım, Sabri ve Eboue’yi geride tutamazsa bu kalabalığı karşılamak mümkün olamazdı. Sanırım bu maçtan sonra Mancini artık 3’lüye dönmez. Ancak tabii herkes de karşısına Sercan ve Kazım seviyesiyle çıkmaz.

Burak ve Drogba yardım edemedi

Kuşkusuz onların sadece sahada olmaları dahi Sneijder’in markajdan kaçıp ekstra golcü/gölge santrfor olarak tehlike bölgesinde olabilmesine yol açıyor. Ancak Drogba ve Burak’ın formlarına da dikkat çekmek lazım. Her ne kadar yine güzel bir topuk golü atsa da Fildişili ilk yarıda 2 kontratağı yanlış pasla bitirip, bir kez de Serdar Aziz’e 3 metre öndeyken yakalandı. 2 pasında ise bu kez Burak etkisiz vuruşlar yaptı. Eğer kendi standardında olsalar fark tarihi olurdu.

0 yorum:

Yorum Gönder