Pages

1 Mart 2014 Cumartesi

Özil Çılgınlığı Bitti mi?

KAPAKAda’ya ayak basar basmaz sahada yaptıklarıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. Arsenal’i ligin zirvesine taşıyan en önemli isimlerden olan Mesut Özil’e her kesimden övgüler yağıyordu ama bir anda ibre tersine döndü. Övgülerin adamı şimdi ağır eleştirilen hedefinde kalıyor.
Tüm yaz golcü transfer etmesi beklenen Arsenal, transferin kapanmasına saatler kala Mesut Özil’i kadrosuna kattığında ve bunu kulüp rekoru olan 50 milyon euro ile yaptığında bu hamle İngiltere’de herkes şaşırtmıştı. Ancak Mesut kısa sürede Ada’da öyle bir etki yarattı ki adeta bir fenomen haline geldi. Ö harfini Britanya sınırlarına getiren adam, saha içinde Arsenal formasıyla yaptıklarıyla da 8 yıldır kupa hasreti çeken kulübün uzun süre Premier League’i lider götürmesinde şüphesiz başroldeydi. Öyle asistler yapıyordu ki neredeyse Ö harfinden sonra İngilizce’ye bir de “Özillemek” fiilini getirecekti. Ancak her güzel şeyin sonu olur efsanesi burada da devreye girdi. Aralık ayında orta sahanın iki önemli ismi Aaron Ramsey ve Theo Walcott’un sakatlanmasıyla dengesi bozuldu Mesut’un… Önce Liverpool karşısındaki 5-1’lik hezimette yenilen iki golde hatası bulunan yıldız futbolcunun Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e karşı penaltı kaçırması son nokta oldu. Son 13 maçta fileleri sarsamayan ve sadece 3 asist yapabilen Özil artık hedef tahtasındaydı. Kuzey Londra’ya adım attığında futbolcu, eski futbolcu, teknik direktör, medya ve taraftardan övgü üstüne övgü alan Mesut, Manchester City maçında da ıslıklanarak bir çöküntü daha yaşıyordu. Arsene Wenger, “Dennis Bergkamp, 1999 yılında çok önemli bir penaltı atışından yararlanamamıştı ve sonrasında bir süre penaltı atmayı reddetmişti. Ancak şimdi stadın önüne heykelini dikiyorlar” sözleriyle ona destek olsa da Ada basını bu açıklamaları “Sahada duruyor zaten taraftarlar onun heykel olduğunu düşünüyor” şeklinde eleştirel bir şekilde değerlendiriyordu… Adeta iki resim arasındaki 7 fark oyunu gibi Mesut’un Ada’ya geldiği ilk zamanlardan bugüne kadar geçen süreçte resimler çok değişti. Gelin Mesut’un övgüden yergilere giden bilançosuna bir göz atalım.
Bir zamanlar…
“Mesut dünyanın en iyi 10 numarası. Herkes Mesut Özil’in oyun tarzında biraz Figo ve Zidane’ı görür ve onu sever. Ama onun özgün bir tarzı var.” Jose Mourinho (4 Eylül 2013)
“Mesut çılgınlığı İngiltere’ye müthiş bir giriş yaptı” Daily Mail (24 Eylül 2013)
“Özil, top kontrolü, akıl dolu pasları ve asistleri gibi etkin özellikleriyle olağanüstü bir oyuncu” Dennis Bergkamp (9 Ekim 2013)
“Özil onları vurdu. İrlanda Cumhuriyeti’ne attığı gol muhteşemdi” The Sun (12 Ekim 2013)
“Özil çok iyi bir futbolcu. Alman Milli Takımı’nda forma giyiyor. Real Madrid’de oynadı. Şimdi de Arsenal için top koşturuyor. Tecrübeli bir isim. Arsenal’a büyük bir çıkış yaşattı.” Robert Pires (13 Ekim 2013)
“Oynadığı futbolu izlerken heyecanlanıyorum. Oyunu okuma ve öldürücü paslar verme konusunda çok yetkenekli” Arthur Zico (17 Ekim 2013)
“Mesut Özil’i transfer etme şansınız varsa onu es geçemezsiniz. Arsenal’e gitmek istedi. Wenger onu kazandı. Onun benzeri 7-8 oyuncunuz olsa bile Özil gibi bir oyuncuyu almak zorundasınız.” Cesc Fabregas (25 Ekim 2013)
“Mesut, bugüne kadar yanyana oynadığım en yetenekli futbolcu. O, doğal bir yetenek, pas atacağı yerleri görebiliyor ve gerçekten çok zeki” Jack Wilshere (2 Kasım 2013)
“Özil bu yılın olmasa da gelecekte dünyanın en iyisine verilen Ballon d’Or’u kazanabilecek kapasitede bir futbolcu” Arsene Wenger (6 Kasım 2013)
“Eğer Almanlardan bir futbolcu seçmek zorunda kalırsam, bu Mesut olur. Barcelona’da oynamasını istediğimden için değil. Çok kaliteli ve futbolu çok hoşuma gidiyor” Lionel Messi (21 Kasım 2013)
“Soğukkanlılığı, toplu oyundaki kalitesi ve vizyonuyla harika bir oyuncu. Her an gol ve asist yapabilecek bir oyun görüşü ve kalitesine sahip. Böyle bir oyuncuya sahip olmak herkese güven verir.” Thierry Henry (27 Ocak 2014)
Son 1 ay 
“Berkgamp zannettik ama Mesut Özil yeni Andrei Arshavin olma yolunda” Metro
“Mesut Özil sorumlulukla başa çıkamıyor” Independent
“Özil topsuz oyunda etkisiz kalıyor. Bu İngiltere’de daha çok ortaya çıktı” Marca
“Mesut Özil nerede?” Daily Mail
“Tembel Özil. Ayağında top tutamıyor. Gölge gibi dolaşıyor.” Daily Mail
“Ona sanki maçları sürekli domine ediyormuş gibi kredi veriliyor. Ancak bunu hak etmiyor” Alan Shearer
“Özil şeker gibi eridi.” Marca
*Arsenal’deki ilk günlerinde övgü yağmuruna tutulan Mesut Özil bu eleştirileri özellikle Bayern Münih maçından sonra aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder